Haber 19 MAYIS

Sayfa Adresi : https://www.haber19mayis.com.tr/haber-detay/148_aym-den-can-atalay-icin-ikinci-hak-ihlali-karari

GÜNDEM

Tümü

AYM'den Can Atalay İçin İkinci Hak İhlali Kararı

(5 Ay, 25 Gün önce) 0 Yorum
AYM'den Can Atalay İçin İkinci Hak İhlali Kararı

AYM'den Can Atalay İçin İkinci Hak İhlali Kararı: Erkan Baş'ın Dikkat Çektiği Detay

Anayasa Mahkemesi (AYM), tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında Gezi Parkı davası kapsamında verilen 18 yıl hapis cezasına ilişkin ikinci kez "hak ihlali" kararı verdi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla karardaki önemli bir ayrıntıya dikkat çekti.

AYM Genel Kurulu, Atalay'ın bireysel başvurusunu inceleyerek, daha önce verilen ihlal kararına uyulmaması nedeniyle yapılan ikinci başvuruyu değerlendirdi. Mahkeme, Can Atalay'ın "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma", "kişi hürriyeti ve güvenliği" ile "bireysel başvuruda bulunma" haklarının ihlal edildiğine hükmetti ve Atalay'a 100 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Erkan Baş'ın paylaşımında vurguladığı önemli detay, AYM'nin kısa karar yazımında yer aldı. Baş'a göre, ilk ihlal kararının uygulanmaması sebebiyle, "bireysel başvuru hakkının" ihlali nedeniyle tahliye kararı oybirliğiyle alındı. AYM, ayrıca, "13. ACM’de yeniden yargılama yapılmalı, infaz durmalı, tahliye sağlanmalı, yeniden yapılacak yargılamada durma kararı verilmeli" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Bu karar, Can Atalay'ın hukuki durumu ve cezasının değerlendirilmesinde yeni bir dönemi başlatabilir ve hukuk çevrelerinde önemli tartışmalara neden olabilir.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

POPÜLER VİDEOLAR

Tümü

SON EKLENEN VİDEOLAR

Tümü

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yarın öğle saatlerinden itibaren görülmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
    5 Ay, 24 Gün önce
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
EURO
34.7388
DOLAR
32.1946
OHİO
SÜPER LİG
YAZARLAR
ÖZEL HABER
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.