Haber 19 MAYIS

Sayfa Adresi : https://www.haber19mayis.com.tr/haber-detay/240_apple-abd-nin-apple-watch-ultra-2-ve-series-9-yasa

EKONOMİ

Tümü

Apple, ABD'nin Apple Watch Ultra 2 ve Series 9 Yasaklarına İtiraz Etti

(4 Ay, 4 Gün önce) 0 Yorum
Apple, Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun Apple Watch Ultra 2 ve Series 9 modellerini ABD'de satışa yasaklama kararına itiraz etti ve yasağın en az iki hafta süreyle durdurulmasını talep etti.

Apple, Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (USITC) Apple Watch Ultra 2 ve Series 9 modellerinin ABD'deki satışlarını yasaklama kararına resmi itirazda bulundu. Mahkeme kayıtlarına göre, Apple, yasağın durdurulması ve modellerin ABD müşterilerine yeniden sunulması için acil bir talepte bulundu. Şirket, yasağın tekrar raflara konması için "tüm önlemleri" aldığını belirtti.

Reuters'e yapılan açıklamada Apple, USITC kararına katılmadığını belirterek, "Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'yi ABD'deki müşterilere mümkün olan en kısa sürede iade etmek için tüm önlemleri aldıklarını" ifade etti. Ayrıca, yasaklı modellerin yeniden tasarlanan versiyonları hakkında bir karar verilene kadar yasağın en az iki hafta süreyle durdurulmasını talep etti.

Yasak, Apple'ın sağlık teknolojisi firması Masimo'nun patentli kan oksijen satürasyon teknolojisini ihlal ettiği tespiti üzerine geldi. Apple'ın avukatları, yasaklı modellerin raflardan uzak durması durumunda şirketin "telafi edilemez zarara uğrayacağını" iddia etti. ABD Gümrük ve Sınır Korumasının İhraç Kararı Uygulama Şubesi'nin, Watch modellerinin yeniden tasarlanan versiyonları hakkında 13 Ocak 2023'te bir karar vermesi bekleniyor.

Apple'ın bu itirazı, yasağın ardından modellerin satışlarına devam etme kararlılığını gösteriyor.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

POPÜLER VİDEOLAR

Tümü

SON EKLENEN VİDEOLAR

Tümü

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yarın öğle saatlerinden itibaren görülmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
    4 Ay, 9 Gün önce
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    4 Ay, 10 Gün önce
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    4 Ay, 10 Gün önce
EURO
34.8255
DOLAR
32.4527
OHİO
SÜPER LİG
YAZARLAR
ÖZEL HABER
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.