Haber 19 MAYIS

Sayfa Adresi : https://www.haber19mayis.com.tr/haber-detay/237_guney-kore-lockheed-martin-den-20-adet-f-35a-hayal

DÜNYA

Tümü

Güney Kore, Lockheed Martin'den 20 Adet F-35A Hayalet Savaş Uçağı Satın Alıyor

(4 Ay, 3 Gün önce) 0 Yorum
Savunma Edinim Programı İdaresi, ABD Hükümeti ile Yapılan Anlaşmayla 2027'den İtibaren Teslim Edilecek Gelişmiş Teknolojiye Sahip F-35A'ları Güvence Altına Aldı

Güney Kore'nin silah tedarikinden sorumlu Savunma Edinim Programı İdaresi (DAPA), ABD hükümeti ile resmi bir anlaşma yaparak Lockheed Martin tarafından üretilen 20 adet F-35A hayalet savaş uçağını satın alacak. 8 Aralık'ta imzalanan sözleşmeye göre, 2027'den itibaren Güney Kore'ye teslim edilecek bu yeni F-35A'lar, mevcut modellere kıyasla daha gelişmiş silah teknolojileri ve operasyonel kabiliyetlere sahip olacak.

Güney Kore'nin savunma yeteneklerini artıracak olan bu yeni uçaklar, gelişmiş radar özellikleri ve yüksek performanslı gizlilik yetenekleri ile öne çıkıyor. Ülke, 2019-2022 yılları arasında 40 adet F-35A satın almış ve bu ay başında kuş çarpması sonucu ciddi hasar gören 1 jeti kullanımdan çıkarmıştı. Güney Kore'nin F-35A jetlerini tercih etmesinin nedeni, düşman tarafından fark edilmeden uzun menzilli stratejik saldırılara olanak tanıyan bu uçakların üstün teknolojik özellikleri olarak biliniyor.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

POPÜLER VİDEOLAR

Tümü

SON EKLENEN VİDEOLAR

Tümü

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yarın öğle saatlerinden itibaren görülmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
    4 Ay, 8 Gün önce
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    4 Ay, 9 Gün önce
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    4 Ay, 9 Gün önce
EURO
34.8255
DOLAR
32.4527
OHİO
SÜPER LİG
YAZARLAR
ÖZEL HABER
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.