Haber 19 MAYIS

Sayfa Adresi : https://www.haber19mayis.com.tr/haber-detay/156_asgari-ucret-tespit-komisyonu-3-toplantisini-bekli

EKONOMİ

Tümü

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. Toplantısını Bekliyor: İşveren ve İşçi Tarafından İlk Teklif Yapılacak"

(5 Ay, 24 Gün önce) 0 Yorum
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. Toplantısını Bekliyor: İşveren ve İşçi Tarafından İlk Teklif Yapılacak"

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. Toplantısını Bekliyor: İşveren ve İşçi Tarafından İlk Teklif Yapılacak.

Ankara, 22 Aralık 2023 - Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısının bu hafta düzenlenmesi bekleniyor. İşveren ve işçi tarafının, yeni asgari ücreti belirlemek üzere ilk kez tekliflerini sunacağı toplantının ardından işsizlik maaşı, kıdem tazminatı gibi önemli rakamlar da güncellenecek.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, asgari ücret için yapılan son toplantı 18 Aralık'ta gerçekleşmişti. Üçüncü toplantının bu hafta yapılması öngörülüyor. İşveren ve işçi tarafı, TÜİK ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sunacağı raporları dikkate alarak ilk kez asgari ücret teklifini sunacak.

Asgari ücret için yapılan tahminler 16 bin lira ile 17 bin lira arasında değişiyor. Eğer asgari ücrete yüzde 35 zam yapılırsa 15 bin 392 TL, yüzde 50 zam yapılması halinde ise 17 bin 103 liraya çıkacak.

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri gibi kalemlerde de tutarlar güncellenecek.

Sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları incelendiğinde işsizlik maaşında da yeni yılda artış bekleniyor. İşsizlik ödeneğinin alt sınırı asgari ücretin yüzde 40'ı, üst sınırı ise asgari ücretin yüzde 80'i olarak değerlendirildiğinde yeni asgari ücretle işsizlik ödeneği de yükselecek.

Çalışan emeklilere yönelik 5 bin lira ikramiye verilmesini öngören Torba Yasa Teklifi görüşmeleri bütçe mesaisinin ardından devam edecek. Teklifin en geç 27 Aralık'a kadar yasalaşması ve ikramiyelerin 29 Aralık'ta hesaplara aktarılması bekleniyor.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

POPÜLER VİDEOLAR

Tümü

SON EKLENEN VİDEOLAR

Tümü

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yarın öğle saatlerinden itibaren görülmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
    5 Ay, 24 Gün önce
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
EURO
34.6591
DOLAR
32.1496
OHİO
SÜPER LİG
YAZARLAR
ÖZEL HABER
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.