Haber 19 MAYIS

Sayfa Adresi : https://www.haber19mayis.com.tr/haber-detay/213_cumhurbaskani-erdogan-dan-istanbul-kentsel-donusum

TÜRKİYE

Tümü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Kentsel Dönüşümünde Büyük Hamle: 350 Bin Konut Yenilenecek, 1.5 Milyon TL Destek

(5 Ay, 22 Gün önce) 0 Yorum
"Yarısı Bizden" Kampanyası ile İstanbul'da Yüzyılın Dönüşümü Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarını içeren "Yarısı Bizden" kampanyasını duyurarak, 350 bin konutun dönüşeceğini ve her birine 1.5 milyon TL destek sağlanacağını açıkladı. Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı"nda projenin detaylarını paylaştı.

Kampanya Detayları:

Cumhurbaşkanı, "Yarısı Bizden" kampanyası kapsamında bugüne kadar 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm başvurusu alındığını belirterek, vatandaşlara verilecek desteklerle ilgili şu bilgileri verdi:

Vatandaşlar, 1.5 milyon TL'lik destekle kendi evlerini yapabilecekler.
Deprem konusunun öncelikleri arasında olduğunu vurgulayarak, 100 bin kira desteği ve 800 bin hibe desteği sağlanacak.
Kredi ödemeleri, evlerin teslim edilmesinden sonra başlayacak.

Kentsel Dönüşüm Kanunu ve Tepkiler:

Erdoğan, Kentsel Dönüşüm Kanunu'na yönelik muhalefetin iddialarını safsata olarak nitelendirirken, vatandaşın evine el konulması veya mülkiyet hakkının ihlal edilmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Amacın, kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak olduğunu ifade etti ve muhalefeti hizmeti engellemekle suçladı.

Cumhurbaşkanı, kentsel dönüşümü "rantsal dönüşüm" yalanıyla sabote etmek isteyenlere izin vermeyeceklerini belirterek, İstanbul ve diğer şehirlerde kentsel dönüşüm sürecini gerçekleştireceklerini vurguladı.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

POPÜLER VİDEOLAR

Tümü

SON EKLENEN VİDEOLAR

Tümü

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yarın öğle saatlerinden itibaren görülmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
    5 Ay, 24 Gün önce
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
EURO
34.7388
DOLAR
32.1946
OHİO
SÜPER LİG
YAZARLAR
ÖZEL HABER
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.