Haber 19 MAYIS

Sayfa Adresi : https://www.haber19mayis.com.tr/haber-detay/178_daglik-karabag-da-ayrilik-yanlilarindan-sasirtici-

DÜNYA

Tümü

Dağlık Karabağ'da Ayrılık Yanlılarından Şaşırtıcı Dönüş: Özerk Yönetimi Feshetme Kararı İptal Edildi.

(5 Ay, 24 Gün önce) 0 Yorum

 Dağlık Karabağ'da Ayrılık Yanlılarından Şaşırtıcı Dönüş: Özerk Yönetimi Feshetme Kararı İptal Edildi.

Dağlık Karabağ'da, Azerbaycan'a kaybedilen topraklar sonrasında sözde özerk yönetimi 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren feshetme kararını alan ayrılık yanlısı Ermeniler, bu kararı iptal ettiklerini açıkladı.

Eylül ayındaki savaşta Azerbaycan'a karşı yenilgiye uğrayarak kontrolü kaybeden Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Samvel Shahramanyan, Erivan'da gerçekleştirdiği yetkililerle görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, daha önce imzaladığı ve 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren tüm devlet kurumlarını fesheden kararnamenin geçersiz olduğunu bildirdi.

AFP'ye konuşan Shahramanyan'ın sözcüsü, daha önce imzalanan kararnamenin artık geçerli olmadığını belirterek, "Hiçbir belge, halkın iradesiyle kurulan Cumhuriyetin dağılmasına yol açamaz." dedi. Bu açıklama, Dağlık Karabağ'da yaşanan siyasi gelişmeleri gözler önüne seriyor ve bölgedeki durumu etkileyebilir.

Kaynak : Euronews


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

POPÜLER VİDEOLAR

Tümü

SON EKLENEN VİDEOLAR

Tümü

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yarın öğle saatlerinden itibaren görülmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
    5 Ay, 24 Gün önce
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
EURO
34.6591
DOLAR
32.1496
OHİO
SÜPER LİG
YAZARLAR
ÖZEL HABER
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.