Haber 19 MAYIS

Sayfa Adresi : https://www.haber19mayis.com.tr/haber-detay/152_prag-da-felsefe-fakultesi-nde-gerceklesen-silahli-

DÜNYA

Tümü

Prag'da Felsefe Fakültesi'nde Gerçekleşen Silahlı Saldırıda 11 Ölü, 25 Yaralı

(5 Ay, 26 Gün önce) 0 Yorum
Prag'da Felsefe Fakültesi'nde Gerçekleşen Silahlı Saldırıda 11 Ölü, 25 Yaralı

Prag'da Felsefe Fakültesi'nde Gerçekleşen Silahlı Saldırıda 11 Ölü, 25 Yaralı

Prag'ın Jan Palach Meydanı'ndaki Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi'nde bugün meydana gelen silahlı saldırıda 11 kişi yaşamını yitirdi, 24 kişi yaralandı. Saldırgan dahil olmak üzere ölenlerin sayısı, yerel yetkililer ve sağlık görevlileri tarafından doğrulandı.

Polis, saldırganın ortadan kaldırıldığını ve olayın Orta Bohemya bölgesinde bir adamın vahşice öldürülmesiyle bağlantılı olabileceğini belirtti. Polis sözcüsü Michaela Richterová, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve güvenlik güçlerinin 1999 doğumlu bir şüpheliyi aradığını açıkladı.

Saldırı sonucunda ciddi yaralanan 11 kişi acil servise kaldırılarak tedavi altına alındı. Yetkililer, ölenlerin ve yaralananların kimliklerini belirlemeye çalışıyor.

Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi binası boşaltıldı ve polis, olay yerinde inceleme yapmak üzere binaya giriş yaptı. Sağlık görevlileri, yaralılara müdahale etmek ve hayatını kaybedenleri tespit etmek için bölgeye sevk edildi.

Olay, şehir merkezinde birçok binanın geçici olarak kapatılmasına neden oldu. Prag Belediyesi, halka bilgi sağlamak amacıyla bir bilgi hattı kurma planları yapıyor ve olayın ardından basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek derin üzüntüsünü belirtti. Başbakan Petr Fiala da olayın ardından Prag'a dönerek güvenlik güçleriyle görüşeceğini açıkladı.

Bu olay, Prag şehrinde ender görülen bir şiddet olayı olup, şu anda olayın detayları ve motivasyonu üzerine devam eden bir soruşturma bulunmaktadır.

Kaynak: CTK


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

POPÜLER VİDEOLAR

Tümü

SON EKLENEN VİDEOLAR

Tümü

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yarın öğle saatlerinden itibaren görülmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
    5 Ay, 25 Gün önce
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 26 Gün önce
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 26 Gün önce
EURO
34.7388
DOLAR
32.1946
OHİO
SÜPER LİG
YAZARLAR
ÖZEL HABER
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.