Haber 19 MAYIS

Sayfa Adresi : https://www.haber19mayis.com.tr/haber-detay/132_iran-suriye-ile-bankacilik-ve-ticaret-iliskilerini

DÜNYA

Tümü

İran, Suriye ile Bankacılık ve Ticaret İlişkilerini Güçlendirmek İçin İlk İran Bankasını Açıyor.

(5 Ay, 1 Gün önce) 0 Yorum
İran, Suriye ile Bankacılık ve Ticaret İlişkilerini Güçlendirmek İçin İlk İran Bankasını Açıyor.

 

İran, Suriye ile Bankacılık ve Ticaret İlişkilerini Güçlendirmek İçin İlk İran Bankasını Açıyor.

   İran Merkez Bankası Başkanı Muhammed Rıza Ferzin, Tahran'da Suriye Merkez Bankası Başkanı Muhammed Hezim ile yaptığı görüşmede, Suriye'de ilk İran bankasının yakında hizmete açılacağını duyurdu. Ferzin, bankacılık ve ticaret alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak yatırımların artırılması amacıyla Tahran ve Şam'ın işbirliği konularını ele aldıklarını belirtti.

   Ferzin, elektronik bankacılık konusunda Suriye ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, komşu ülkelerle ticari işbirliğini geliştirmek için ulusal parayla ticarete önem verdiklerini vurguladı. Ayrıca, Suriye'de faaliyet gösterecek olan ilk İran bankasının yakın bir tarihte hizmete gireceği müjdesini verdi.

   Suriye Merkez Bankası Başkanı Muhammed Hezim ise görüşmede, Şam-Tahran ticaret ilişkilerini güçlendirmenin önemine vurgu yaparak, iki ülke arasındaki para ve bankacılık işbirliği kapsamında doların ekonomik-ticari işlemlerden çıkarılması ve ulusal para birimlerinin kullanılması önerisinde bulundu. Hezim, bu adımın iki ülkenin ticaret dengesini iyileştireceğini ve ulusal ekonominin ve halkın faydasına olacağını ifade etti.

   Görüşmede ayrıca, bankacılık alanında teknolojik işbirliğini artırmak amacıyla İran ve Suriye arasında ortak bir çalışma grubu oluşturulması çağrısında bulunuldu. İki ülke, ticaret ve ekonomik ilişkilerini daha da güçlendirmek için karşılıklı çaba harcamaya devam ediyor.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

POPÜLER VİDEOLAR

Tümü

SON EKLENEN VİDEOLAR

Tümü

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yarın öğle saatlerinden itibaren görülmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
    5 Ay, 24 Gün önce
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
EURO
34.6591
DOLAR
32.1496
OHİO
SÜPER LİG
YAZARLAR
ÖZEL HABER
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.