Haber 19 MAYIS

Sayfa Adresi : https://www.haber19mayis.com.tr/haber-detay/216_covid-19-varyanti-jn-1-panigi-vakalarin-yuzde-44-u

DÜNYA

Tümü

Covid-19 Varyantı JN.1 Paniği: Vakaların Yüzde 44'ü Bu Varyant

(5 Ay, 22 Gün önce) 0 Yorum
Dünya Sağlık Örgütü "Uyarı" Yaptı, JN.1 Varyantı 41 Ülkede Tespit Edildi

Covid-19 salgını, Omicron varyantının bir alt türü olan JN.1 varyantının ortaya çıkmasıyla birlikte yeniden endişe yaratıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün uyarısı sonrasında, Fransa, ABD, Singapur, Kanada, İngiltere ve İsveç gibi ülkelerde hızla artan vaka sayıları, salgının seyrini değiştirebilecek potansiyelde. Özellikle ABD'de, güncel vakaların yüzde 44'ünden fazlasının JN.1 varyantına ait olduğu resmi olarak açıklandı.

JN.1 varyantıyla ilgili endişeler, uzmanların salgın önlemlerine ve aşılara olan ilginin azaldığına dikkat çekmesine neden oldu. Ohio Devlet Üniversitesi'nden Carlso Malvestutto, Covid-19 nedeniyle hastaneye yatanların son aylarda hiçbirisinin güncel aşıyı olmadığını belirtti.

Dünya Genelinde Yayılma ve Önlemler:

Dünya genelinde 41 ülkede tespit edilen JN.1 varyantı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından "takip edilecek varyant" olarak listelendi. Varyantın belirtileri, önceki varyantlara benzerlik gösteriyor ancak uzmanlar, önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor.

Belirtiler ve Önlemler:

JN.1 varyantının resmi verilere göre belirtileri şu şekilde sıralanıyor:

Yüksek ateş, Öksürük, Boğaz ağrısı, Burun tıkanıklığı ya da burun akıntısı, Baş ağrısı, Kas ağrısı, Nefes darlığı, Halsizlik, Tat ve koku kaybı, Beyin sisi, Mide bulantısı, kusma.

Uzmanlar, JN.1 varyantının ölüm oranının diğer varyantlara göre daha düşük olduğunu ancak bu durumun tedbirsiz davranışa yol açmaması gerektiğini vurguluyor. Aşıya olan ilginin azalması ve salgının kontrolsüz yayılmasının engellenmesi için önlemlerin sıkı bir şekilde alınması gerektiği belirtiliyor.**


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

POPÜLER VİDEOLAR

Tümü

SON EKLENEN VİDEOLAR

Tümü

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yarın öğle saatlerinden itibaren görülmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
    5 Ay, 24 Gün önce
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
EURO
34.6591
DOLAR
32.1496
OHİO
SÜPER LİG
YAZARLAR
ÖZEL HABER
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.