Haber 19 MAYIS

Sayfa Adresi : https://www.haber19mayis.com.tr/haber-detay/205_kizildeniz-de-uluslararasi-guc-olusturuldu-20-ulke

DÜNYA

Tümü

Kızıldeniz'de Uluslararası Güç Oluşturuldu: 20 Ülke, Husilere Karşı Birleşiyor

(5 Ay, 23 Gün önce) 0 Yorum
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı oluşturulan "Refah Muhafızı Operasyonu"na 20'den fazla ülkenin katılacağını açıkladı.

Kızıldeniz'de Uluslararası Güç Oluşturuldu: 20 Ülke, Husilere Karşı Birleşiyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı oluşturulan "Refah Muhafızı Operasyonu"na 20'den fazla ülkenin katılacağını açıkladı. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, operasyonun sadece savunma ve devriye amaçlı olduğunu vurgulayarak, Husilerin ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası deniz gücü koalisyonunun önemli bir adım attığını ifade etti.

Operasyonun amacının, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde devriye gezerek, uluslararası su yolundan geçen ticari gemilere karşı gerekli müdahaleyi yapmak olduğunu belirten Ryder, söz konusu operasyonun siber güvenlik ve savunma alanlarında da önemli adımlar içerdiğini ifade etti. Ryder, "Husilerin ticari gemilere yönelik saldırılarına son verilmesi, küresel ticaretin ve ekonomik refahın korunması açısından kritik öneme sahip. Operasyona katılan ülkeler, bu tehdide karşı birlikte hareket ederek uluslararası hukuka ve ekonomik dengeye destek olacak." dedi.

Yunanistan ve Avustralya'nın operasyona katılan ülkeler arasında yer aldığını belirten Ryder, daha önce isimleri açıklanan ülkelerin dışında yeni katılan ülkelerin isimlerini ise paylaşmadı. Reuters'in haberine göre, İsrail-Hamas savaşı nedeniyle bölgesel gerilimlerin yükselmesi, operasyonun siyasi hassasiyetlerini artırıyor. Bu nedenle, uluslararası güce katılacak bazı ülkelerin isimlerinin kamuya açıklanmamayı tercih ettiği belirtiliyor.

Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırıları ve uluslararası güç operasyonu, bölgesel güvenlik dinamikleri üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Operasyonun gelişmeleri ve yeni katılan ülkelerin isimleri, uluslararası ilişkiler açısından önemli bir konu olarak takip edilmeye devam edecek.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

POPÜLER VİDEOLAR

Tümü

SON EKLENEN VİDEOLAR

Tümü

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yarın öğle saatlerinden itibaren görülmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
    5 Ay, 24 Gün önce
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
EURO
34.6591
DOLAR
32.1496
OHİO
SÜPER LİG
YAZARLAR
ÖZEL HABER
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.