Haber 19 MAYIS

Sayfa Adresi : https://www.haber19mayis.com.tr/haber-detay/217_hyperloop-one-projesi-kapaniyor-elon-musk-in-hizli

DÜNYA

Tümü

Hyperloop One Projesi Kapanıyor: Elon Musk'ın Hızlı Ulaşım Hayali Son Buluyor

(5 Ay, 22 Gün önce) 0 Yorum
SpaceX Kurucusu Elon Musk'ın Fütüristik Ulaşım Projesi Hyperloop One, Çalışmalarını Sonlandırıyor

Elon Musk'ın 2014 yılında başlattığı ve tüp içinde uçak hızında yolculuk vadedilen Hyperloop One projesi, bu yılın sonunda tamamen kapanıyor. Projenin kapanmasıyla birlikte, 450 milyon dolarlık yatırım çekmeyi başaran girişimde çalışanlara işten çıkarma bildirimi yapıldı.

Musk'ın 'beşinci ulaşım şekli' olarak tanımladığı Hyperloop, aerodinamik alüminyum kapsüllerin hava tüpleri içinde saatte bin 225 kilometreye kadar hızla taşınmasını hedefliyordu. Los Angeles'tan San Francisco'ya 30 dakikada ulaşma vizyonuyla başlayan projenin gerçekleşmesi, bir dizi zorlukla karşılaştı.

Projenin teorisyeni Elon Musk, kapsüllerin yer altından veya direkler üzerinde yükseltilen tüpler içinden geçerek hızlı bir ulaşım sağlayabileceğini öne sürmüştü. Ancak yapılan testlerde beklenen başarı elde edilemedi. 2020'de gerçekleştirilen insanlı testte kapsül yalnızca saatte 160 kilometre hıza ulaşabildi.

Virgin Hyperloop, Richard Branson'ın liderliğindeki bir proje olarak devraldığı Hyperloop One'a büyük bir adım olarak nitelendirilmişti. Ancak projenin finansal zorluklar ve uygulanabilirlik sorunları nedeniyle kapatılma kararı alındı. Bloomberg'ün haberine göre, şirket 31 Aralık 2023'te resmi olarak kapanacak ve varlıkları satılacak. Çalışanların sözleşmeleri sonlandırılırken, şirket ofislerini kapatıyor.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

POPÜLER VİDEOLAR

Tümü

SON EKLENEN VİDEOLAR

Tümü

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yarın öğle saatlerinden itibaren görülmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
    5 Ay, 24 Gün önce
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
EURO
34.6591
DOLAR
32.1496
OHİO
SÜPER LİG
YAZARLAR
ÖZEL HABER
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.