Haber 19 MAYIS

Sayfa Adresi : https://www.haber19mayis.com.tr/haber-detay/140_yunanistan-basbakani-micotakis-yeni-yasal-duzenlem

DÜNYA

Tümü

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yeni Yasal Düzenleme İle Özel Üniversitelerin Kapılarını Açıyor!

(5 Ay, 26 Gün önce) 0 Yorum
Başbakan Miçotakis, Yüksek Öğrenimde Önemli Değişiklikleri İçeren Yeni Yasal Düzenlemeyi Duyurdu. Özel Üniversitelerin Açılması, Yabancı Öğrencilerin Çekilmesi ve Yurtdışına Giden Yunan Öğrencilerin Ülkede Kalması Hedefleniyor.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yeni Yasal Düzenleme İle Özel Üniversitelerin Kapılarını Açıyor.

Başbakan Miçotakis, Yüksek Öğrenimde Önemli Değişiklikleri İçeren Yeni Yasal Düzenlemeyi Duyurdu. Özel Üniversitelerin Açılması, Yabancı Öğrencilerin Çekilmesi ve Yurtdışına Giden Yunan Öğrencilerin Ülkede Kalması Hedefleniyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkede eğitim alanında önemli değişiklikleri içeren yeni bir yasal düzenlemenin hazırlandığını duyurdu. Miçotakis, düzenlemenin özellikle yüksek öğrenimde yapılacak değişiklikleri içerdiğini ve özel üniversitelerin açılmasına olanak sağlayacağını belirtti.

Başbakan, devlet üniversitelerini destekleyeceklerini ifade ederken aynı zamanda kar amacı gütmeyen ve devlet üniversitesi olmayan yüksek öğrenim kurumlarının da Yunanistan'da faaliyet göstermesi için gerekli çerçeveyi oluşturacaklarını vurguladı. Bu adımın, ülkeye yabancı öğrenci çekmenin yanı sıra yılda yaklaşık 40 bin Yunan öğrencinin yurt dışına gitmesini önleyerek ülkede kalmalarını teşvik etmeyi amaçladığını belirtti.

Miçotakis, açılacak özel üniversitelerin belirli şartlara tabi olacağını ve düzenlemenin ülkedeki sermayenin yurt dışına çıkmasını engelleme amacını taşıdığını ifade etti. Bu adım, Yunanistan'da şu ana kadar sadece devlet üniversitelerinin faaliyet gösterdiği bir ortamda, eğitim alanındaki çeşitliliği artırmayı hedefliyor. Özellikle yabancı kolejlerin üniversite diplomalarının ülkede denkliği bulunmamaktadır, ancak bu düzenlemeyle bu durumda değişiklik öngörülmektedir.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

POPÜLER VİDEOLAR

Tümü

SON EKLENEN VİDEOLAR

Tümü

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yarın öğle saatlerinden itibaren görülmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
    5 Ay, 24 Gün önce
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
EURO
34.6591
DOLAR
32.1496
OHİO
SÜPER LİG
YAZARLAR
ÖZEL HABER
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.