Haber 19 MAYIS

Sayfa Adresi : https://www.haber19mayis.com.tr/haber-detay/157_apple-patent-anlasmazligi-nedeniyle-watch-series-9

DÜNYA

Tümü

Apple, Patent Anlaşmazlığı Nedeniyle Watch Series 9 ve Ultra 2 Satışlarını Durdurdu

(5 Ay, 24 Gün önce) 0 Yorum
Apple, Patent Anlaşmazlığı Nedeniyle Watch Series 9 ve Ultra 2 Satışlarını Durdurdu

Apple, Patent Anlaşmazlığı Nedeniyle Watch Series 9 ve Ultra 2 Satışlarını Durdurdu.

Apple, Watch Series 9'u ve Ultra 2'yi resmi çevrimiçi mağazasında satıştan kaldırdı. Şirketin, devam eden bir patent anlaşmazlığı nedeniyle amiral gemisi akıllı saatlerin satışlarını duraklatmak zorunda kaldığı bu hafta ortaya çıktı. Sitede Satın Al düğmesinin yerine "Şu anda Kullanılamıyor" ifadesi bulunuyor.

Apple Watch Ultra 2 de benzer şekilde mevcut değil. Ancak giriş seviyesi Apple Watch SE hala satın alınabilir. Series 9'u ise diğer çevrimiçi kaynaklardan temin edebilirsiniz. Amazon gibi platformlar hala bazı bölgelerde Noel öncesi teslimat vadetmektedir.

Giyilebilir cihaz, aynı zamanda Noel Arifesine kadar Apple Store mağazalarında satışa sunulacak. Şirket, TechCrunch'a yaptığı açıklamaya göre, saati mağazadan teslim almak üzere çevrimiçi olarak sipariş verenlerin bunu 24 Aralık'a kadar yapabileceğini belirtti.

Apple'ın sağlık teknolojisi şirketi Masimo ile yaşadığı patent savaşı birkaç yıldır devam etmektedir. Pazartesi günü yapılan duyuru, benzeri görülmemiş doğası nedeniyle birçok kişi için hala şaşırtıcı oldu.

Bu hafta başında TechCrunch'a yapılan açıklamada şirket, kararlara karşı mücadeleye devam edeceğini belirtti: "Kanda Oksijen özelliğini içeren Apple Watch cihazlarına ilişkin teknik fikri mülkiyet anlaşmazlığına ilişkin ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'ndan gelen talimata ilişkin Başkanlık İnceleme Dönemi devam ediyor. İnceleme süresi 25 Aralık'a kadar sona ermeyecek olsa da Apple, kararın geçerli olması durumunda önleyici olarak uymak için adımlar atıyor."

Apple, Series 9 ve Ultra 2 satışlarının duraklatılmasının bir sonucu olarak, siparişin geçerli olması durumunda müşterilere en kısa sürede iade etmek için tüm önlemleri almaya devam edeceğini belirtti.

Savaşın merkezinde, kullanıcının kalp atış hızını izlemek için kullanılan bir optik görüntü sensörü bulunuyor. Masimo, Apple'ı önemli yetenekleri kaçırmakla suçluyor ve Apple'ın Masimo çalışanlarını işe aldığını iddia ediyor.

Apple, satışları sonuna kadar açık tutmaya çalışsa da, tatil sezonu sorunludur ve bu durum, birçok kişinin yeni yıl alışverişlerinde beklenmedik bir sürprizle karşılaşabileceği anlamına gelmektedir.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

POPÜLER VİDEOLAR

Tümü

SON EKLENEN VİDEOLAR

Tümü

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yarın öğle saatlerinden itibaren görülmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
    5 Ay, 24 Gün önce
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    5 Ay, 25 Gün önce
EURO
34.6591
DOLAR
32.1496
OHİO
SÜPER LİG
YAZARLAR
ÖZEL HABER
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.